bogdancrina@yahoo.com

0744707991

dogs
pui-westy
Nume: Pui Westie Litera O
Data Nasterii: 05/08/2023
Numarul Pui: 2m si 4f
Pui Disponibil: – 1 femela si 1 mascul
Tata: RoCH, RoJCH – White Villan Night Hunter
Mama: Stargazer de Voivodina
pui-westy
Nume: Pui Westie Litera O
Data Nasterii: 05/08/2023
Numarul Pui: 2m si 4f
Pui Disponibil: – 1 femela si 1 mascul
Tata: RoCH, RoJCH – White Villan Night Hunter
Mama: Stargazer de Voivodina

WESTIE DE VANZARE
Ghid de Cumparare

In acest moment exista o multime de oferte pentru achizitia unui pui westie (westy) . Dupa multitudinea de contacte pe care le-am avut cu persoane care cautau un westie de vanzare ,am constatat o proasta informare ,un nivel scazut al cunoasterii acestei rase si am sesizat nevoia de a face unele clarificari.

Incercam asadar in acest articol sa va oferim o imagine de ansamblu asupra posibilitatilor de cumparare a unui pui westie.

Un westie terrier (westy) se poate cumpara din urmatoarele surse:


1.Anunturi internet .- westie de vanzare-Veti gasi anunturi date de asa zis „canise „, care se folosesc ilegal de aceasta titulatura deoarece nu sunt inscrise la Federatia Chinologica Internationala (singurul for care acrediteaza canisele si numele de canise ) .Sunt SRL-uri sau mai bine zis inmultitori ,persoane care cresc zeci de rase in ferme ,in conditii mizere, in custi insalubre ,caini lipsiti de ingrijire si dragoste ,caini intotdeauna imperecheati la intamplare. Sunt aceia care va ofera pedigree optional la preturi foarte mari tocmai pentru a renunta (dar bineinteles ca nu il vor da niciodata ). De cele mai multe ori pozele cu westie prezentate pe internet sunt furate de la canise din strainatate. Toate aceste SRL uri va pot aduce orice rasa la comanda, ei aflandu-se in legatura cu marile ferme de caini in special din Ungaria si Rep. Moldova si bineinteles va aduce puiul de westie la usa (livrare la domiciliu). Evitati sa luati un westie terrier la comanda sau din pet shopuri . Nu veti avea un westie pur iar sansele sa vina bolnav sunt enorme . Banii dv.nu vor face decat sa alimenteze o piata subterana plina de suferinta pentru catei.


2. De la amatori. – anunt westie de vanzare-.Persoane care inmultesc aceasta rasa si nu pot oferi pedigree pentru ca parintii puilor nu au acest act si bineinteles valoare chinologica. Puteti gasi un westie terrier fara pedigree care la 2 luni sa arate minunat, mic si alb, dar la maturitate sa constatati ca nu mai are aspectul pe care il doreati (ramane doar un catel alb). Aici puteti gasi preturi mici ,pret care nu are legatura cu tipicitatea sau valoarea exemplarelor. La modul obiectiv, sansele de a nimeri un caine valoros ,( adica un exemplar westie fara defecte majore in standardul rasei) si pur ( fara infuzie de la alte rase ex. bischon )sunt foarte mici spre nule. In toate cazurile, montele nu sunt gandite, nu este urmarita creearea unei linii omogene sau obtinerea unor caractere anume, ci pur si simplu scoaterea de pui westie terrier pentru a fi valorificati rapid la 6 maxim 7 saptamani.Ca sa nu mai vorbim de siguranta pe care trebuie sa o aveti ca puiul este vaccinat. Doar un singur vaccin costa 70ron.


3.De la canise care au cuiburi foarte multe intr-un an. Aceste canise ofera rasa pura de westie terrier . Puteti gasi la aceste canisewestie cu pedigree din parinti fara drept de monta sau care au participat la 2 expozitii pentru a se putea elibera acest drept. Cand intram in interiorul rasei westie, discutia nu se mai axeaza doar pe puritatea exemplarelor, ci pe valoarea lor chinologica si a liniilor din care provin. Parerea noastra este ca din aceasta sursa sunt toate sansele sa achizitionati un exemplar westie pur, dar de valoare medie. Culmea , ca aici pretul unui pui westie nu este deloc mic. O concluzie ar fi ca nu numai pedigreeul este important ,dar mai ales linia de sange. Un adult de slaba calitate (pigmentatie slaba, blana moale sau pufoasa ,dentitie defectuoasa , prea mare sau prea mic ,picioare strambe in X sau O ,bot lung ,corp lung, sensibilitate a pielii, etc) nu va putea face niciodata pui de calitate superioara, in standard. Daca doriti un catel westie fara pretentii ,puteti avea in vedere aceasta optiune.


4.De la canise responsabile,inclinate spre calitatea exemplarelor si nu spre cantitate. Procesul de selectie a exemplarelor si procesul de gandire a montelor este mult mai strict si implica un efort net superior. Spre exemplificare ,gasirea unui mascul bun pe care de ex. noi il consideram bun pentru o anumita catea, ne poate asigura o calatorie la o distanta de 4000km in 4-5 zile si bineinteles cheltuieli pe masura. In astfel de canise montele sunt atent selectionate ,femelele de westie nu au decat cateva cuiburi in decursul vietii si bineinteles teste de sanatate. Pretul unui pui westie la o canisa responsabila variaza in functie de calitatea fiecarui exemplar pentru ca nu toti puii vor fi perfect in standard. Si aici pot apare pui de o calitate mai slaba cu mici abateri de la standard (ex Urechi sau coada prost inserate, lipsa angulatiilor,necoborarea in scrot a unui testicol etc) ,acestia vor fi vanduti ca si caini westie de companie. Daca va ganditi ca veti avea un prieten pentru urmatorii 10-15 ani ,sa platiti un pret usor mai mare decat de la un petshop de exemplu , poate fi o alegere inteleapta. Puteti cumpara un pui westie ieftin ,dar sa va coste tratamentele unui exemplar bolnavicios de cateva ori mai scump decat un caine westie sanatos ,dar ceva mai scump luat de la o canisa westie responsabila.

In nici un caz nu incercam sa sugeram ca lumea ar trebui sa cumpere caini westie doar de la canise de performanta ,articolul e scris exact pentru a oferi oricarui iubitor de westie posibilitatea de a cumpara in cunostinta de cauza.

Vreti sa aveti un caine westie ,dar nu va permiteti sau nu vreti sa cheltuiti cine stie ce, luati un pui westie de la un amator. Orice caine ,pana si un maidanez poate fi un prieten loial si un companion de nadejde cu atat mai mult un caine westie luat de la cineva care creste pentru vanzare.


Vreti sa cumparati un westie pur ,sa aveti un caine frumos in casa si sa fiti sigur ca e de rasa si bineinteles sanatos, cumparati de la o canisa inregistrata ACHR si FCI ( Asociatia Chinologica).


Vreti un westie deosebit genetic si fenotipic ,un westie de show sau daca doar sunteti un mare iubitor al acestei rase ,atunci indreptati-va spre canise care muncesc pentru calitate si spre o linie care va place. Foarte important este sa aveti rabdare,sa asteptati puiul mult dorit asa cum asteptati un copil si un nou membru in familie. Nu va grabiti si nu cumparati la primul imbold. Puteti face o greseala ireparabila.


Oricarei categorii de iubitori de westie apartineti nu faceti niciodata urmatoarele lucruri pentru ca sunt absurde si de multe ori ofensatoare pentru crescator :

-nu mergeti la asa zis „canise” , inmultitori , petshopuri sau amatori sa aveti pretentia ca pentru 200 -300 de euro sa va dea un westiecare sa arate ca in poze sau filmele cu cateii Cezar.

-nu veniti la noi sau la alta canisa cu pretentia de a avea acelasi pret cu un anunt din ziar ,internet ,anunturi vand westie,etc.


Noi respectam si iubim foarte mult acesti caini westie ,ii promovam in showuri si ne asiguram de calitatea fiecarui exemplar,iar modelul acesta de canisa nu este cel mai bun ,din punct de vedere financiar,ca profit, deci daca noi punem suflet in cresterea acestei rase si incercam sa avem rezultate din ce in ce mai bune ,asteptam si de la iubitorii de westie aceeasi seriozitate.


Fiecare sa cumpere cainele westie dorit ,pentru scopul dorit, de valoarea dorita, de la crescatorul de westie dorit, dar indiferent de unde o veti face respectati-i munca si efortul depus.

Ganduri bune tuturor iubitorilor acestei minunate rase : WESTIE